4 greșeli în hairstyling pe care să le eviți

Să greșim este omenește, dar când vine vorba de coafuri este necesar să tindem mereu către perfecțiune. Trebuie să avem în vedere câteva greșeli frecvente din domeniul hairstyling-ului, dar și cum să le evităm pentru a avea rezultatele mult dorite! Probabil toate ne dorim să obținem coafurile perfecte și să facem clientele fericite, așadar citește în continuare sfaturile propuse de specialiștii noștri.

1. Nu pregătești părul înainte de a te apuca de coafură!

Chiar dacă pare un pas absolut banal, pregătirea părului este un MUST în procesul de hairstyle. Părul trebuie tras la perie, folosind un feon profesional și o perie rotundă, pentru a-ți ușura munca în coafat, dar și pentru o rezistență îndelungata. În unele cazuri, poți aplica și balsam leave-in pentru a da părului un plus de strălucire și de hidratare. Părul va deveni mai ușor de manevrat și astfel, va avea textura perfectă pentru a te apuca de coafat. Tu știai de acest pas?

2. Nu pulverizezi fixativul în mod corect!

Fixativul se aplică în pulverizări scurte, repetate. Este greșit să aplicăm o cantitate mare de fixativ dintr-o singură pulverizare deoarece riscăm să compromitem rezistența coafurii și mai ales, să oferim un aspect lipicios sau îmbâcsit părului. Zicala “cu cât mai mult, cu atât mai bine” nu se aplică în cazul acesta, trebuie să dozăm corect cantitatea de fixativ pentru rezultate deosebite. Chiar dacă crezi că cantitatea mare de spuma, gel sau fixativ va ajuta la crearea unei coafuri rezistente, în realitate acest lucru poate avea un efect negativ. Coafura trebuie să aibă o textură lejeră, naturală, nu una rigidă sau greu de manevrat, deci trebuie să ne rezumăm la cantitatea necesară de produs!

3. Încălzești prea mult părul cu placa de îndreptat sau ondulatorul!

Este necesară observarea cantității de căldura la care expunem firul de păr atunci când realizăm o coafură. Dacă folosești placa de îndreptat prea mult timp sau la o temperatură prea mare, acest lucru poate duce la deteriorarea părului. Nu supraîncălzi șuvița trecând de mai multe ori peste ea, crezând că vei avea rezultate mai bune. Tot ce vei face este să favorizezi apariția firelor despicate. IMPORTANT! Nu uita de protecția termică, care poate fi achiziționată de aici

4. Lași elasticele, agrafele și acele la vedere!

Elasticele sunt esențiale pentru un hairstylist, fără acestea nu ne-am putea descurca să finalizăm o coafură. Ce trebuie noi să evităm este să le lăsăm vizibile, este foarte important să le ascundem pe măsură ce realizăm pașii coafurii. Lăsate la vedere, acestea sunt inestetice și nu oferă un aspect unitar și armonios coafurii, chiar dacă folosim elastice transparente.

Acestea sunt doar câteva dintre secretele oferite de trainer Adriana Dobre pe platforma educaționala The Beauty Education, dacă te-am făcut curios hai și tu în comunitatea membrilor!