Aspecte de care trebuie să ții cont când alegi
fondul de ten 


Cu siguranță și ție ți-a fost greu să alegi fondul de ten, măcar o dată, așa ca din nevoia de a avea fondul de ten perfect pentru tenul tău, acest articol îți este destinat. 


Contează foarte mult să știi ce îți dorești de la un fond de ten, dacă dorești să aibă o acoperire mare sau mică, să fie nedetecatabil, să aibă SPF, să țină mult, să fie hidratant sau mai degrabă să matifieze. 

PRO Tip: instrumentul de aplicare are un rol important în așezarea fondului de ten, fie ca este beauty blender, pensulă sau pur și simplu cu mâna.
O așezare cat mai bună și uniformă o vei obține cu beauty blenderul, pe când mâna sau pensula îți poate lăsa urme nedorit. 

Aspecte importante în alegerea fondului de ten, sunt:

  1. Subtonul

Pentru ca nu vrei diferențe de culoare între zona de piept și față, îți recomand să verifici fondul de ten pe zona mandibulei și să stabilesti o nuanță care se îmbină perfect cu, subtonul din zona pieptului. 
Pentru a face o alegere corectă trebuie să cunoaști subtonul pielii. 
Articolul de pe blogul nostru ,, Tonul și subtonul pielii” te va ajuta să stabilești acest aspect. 

2. Tipul de ten

În funcție de tipul tău de ten o să alegi și nivelul de fluiditate al fondului de ten.

Pentru un ten gras, mixt sau sensibil îți recomand folosirea unei texturi mai pudrate.
Pentru tenul uscat folosirea unui fond de ten mai fluid și cu o textură fină și ușoară o să te ajute la aplicarea acestuia pe ten și o să fie mai hidratant decât un fond de ten mai consistent.

3. Rutina tenului

Înaintea aplicării fondului de ten avem nevoie de o rutină specifică tipului de ten, în acest fel o să ai o așezare a fondului de ten mai ușoară și mai armonioasă. 

Nu îți recomand folosirea unui primer, doar în cazul în care ai nevoie de o rezistență mare și de lungă durată a machiajului. 
O rutină corectă și o cremă hidratanta care este pe bază de apă sau de silicon este perfectă.

4. Nivelul de acoperire

Acoperirea dorită poate să fie de la textura de tip BB Cream (Danessa myricks blurring balm serum ) până la fond de ten high coverage (Vision Cream de la Danessa), trebuie să întelegem textura pe care ne-o dorim. 


O textură mai siliconată va reduce aspectul porilor dar e posibil să încarce puțin mai mult tenul. 

PRO Tip
: Baza cremei hidratante trebuie să fie la fel ca cea a fondului de ten, în acest fel o să creezi o priză bună a celor două produse. 

BONUS PRO TIP
: Pentru a îți face o rutină corectă de hidratare îți recomand să consulți și celalalte articole de pe blogul nostru care sunt special destinate acestei nevoi. 


Respectând aceste 4 aspecte importante nu ai cum să dai gres în alegerea fondului de ten.
Și nu uita că folosirea unui SPF este necesară chiar și pe timpul iernii. 

Dacă ți-a fost de folos acest articol de blog, urmărește-ne în continuare pentru mai multe informații de calitate.