Aspecte de evitat pentru a avea
machiajul perfect

Greșelile sunt inevitabile, important este să le sesizăm și să știm cum să le evităm.


În machiaj, precum este și în orice alt domeniu, ne lovim de momente mai dificile în care întămpinăm diferite dificultăți, fie că nu îți place cum se așează fondul de ten, fie că rujul roșu pe care l-ai folosit nu este chiar culoare pe care ți-o doreai pentru clienta ta, ori poate culoare conturului este prea închisă.

Acest articol este special pentru tine, ca să știi ce trebuie să eviți ca să ai un machiaj perfect, iar în felul acesta problemele de care este posibil să te lovești în viitor să fie deja rezolvate.
Muncește inteligent și învață din articolelele noastre de blog.

1. Nu exagera cu cantitatea produselor

Cu siguranță te-ai gândit măcar o dată la expresia ,,cu cât mai mult, cu atât mai binee,, , din păcate aceasta nu se potrivește în industia machiajului, pentru că aici cu cât este mai mult, cu atât este mai încărcat machiajul tău și clienta ta va părea mai bâtrână decât este de fapt.


Nu este vorba neaparat de numărul de produse pe care le folosești, ci despre cantiatea lor.

În ce privește fondul de ten, și produsele de față, precum conturul, concealer, pudra de fixare sau iluminatorul trebuie aplicate într-un strat fin, subțire, care nu va încărc tenul, acest mod de aplicare a produselor va da un aspect fresh și tânăr tenului.

2. Alege culorile potrivite

Alegerea culorilor în machiaj este un lucru foarte important, trebuie să alegi culori complementare cu nuanțele pe care le observi la clienta ta, precum sunt cele pe care le regăsești la ochi sau păr.


În machiajul feței trebuie să ai grijă la discromiile pe care le are clienta ta, în funcție de acestea poți folosi corectoare colorate, cum ar fi cele, verzi sau portocalii.

Un concealer rozaliu te va ajuta să acoperi niște cearcăne maroni.

Evită în orice caz conturul gri, această culoare nu face parte din cromatica tenului.

Un lucru important de reținut este că rujul roșu trebuie ales cu atenție pentru că acesta va scoate în evidență dantura clientei tale, asigură-te că folosești culoare potrivită pentru clienta ta în funcție de dantura acestei.

3. Nu sări peste skincare

Cel mai important pas în machiaj este rutina de îngrijire, în funcție de acest aspect se va determina rezistența și finishul machiajului.


Stabilește împreună cu clienta ta ce tip de ten are, în acest mod îi poți oferi îngrijirea de care are nevoie pentru a îndeplini o bază potrivită de machiaj.

4. Corectează forma feței

Învață să corectezi fața clientei tale.

Pentru acest lucru trebuie să știi formele feței. Învață să ascunzi prin corecție zonele care nu se încadrează într-o formă ovală și să iluminezi
cele care se potrivesc acestui tip de față.

Pentru că știm că forma ovală este cea ideală, trebuie să o încadrezi imaginar pe fața clientelor tale și așa o să descoperi ce corecții trebuie să faci.

5. Renunță la genele bandă

Pentru a face purtarea genelor mai ușoară și plăcută pentru clientele tale, evită folosirea genelor bandă.


Aplică gene individuale, crează scheme de gene din acestea și te asigur că va fi mult mai ușor de purtat și mult mai rezistente.
Clientele tale vor fi foarte fericite.

Dacă ți-a fost de ajutor acest articol de blog, aplică-l în machiajele tale și urmărește-ne pentru mai multe informații de calitate.