Claudia Cristea

Cele mai interesante moduri de a crea un REEL

Reels este o nouă modalitate de a crea și vizualiza conținut video pe Instagram. Datorită dimensiunilor reduse, Reels a devenit ca prin minune o metodă populară de a-ți crește audiența pe Instagram și totodată, de a-ți exprima creativitatea la cote maxime. Dar ce înseamnă mai exact REELS? Ei bine, este un videoclip de maxim 60 de secunde, la care se adaugă muzică, tranziții și efecte vizuale, tocmai pentru a capta atenția utilizatorilor.

Așadar, dacă esti make-up artist sau hairstylist, trebuie să știi că este foarte important să îți promovezi lucrările cu ajutorul acestor videoclipuri atrăgătoare. Crearea unui reel nu este deloc dificilă, există o mulțime de aplicații pe telefon speciale pentru editare video sau poți folosi chiar aplicația Instagram.

Totuși, nu toate reel-urile au succes. Ele trebuie să captiveze privitorul încă din primele trei secunde, altfel se plictisește și trece mai departe. Așadar, în acest articol de blog vom enumera câteva idei interesante de reels, numai bune de pus în aplicare, pentru Instagram.

1. BEFORE AND AFTER / TRANSFORMARE

Acest tip de Reels este foarte popular în rândul creatorilor de conținut. Tot ce trebuie să faci este să iei câteva cadre cu modelul necoafat/nemachiat, aplici o tranziție interesantă, iar apoi vine momentul transformării, când modelul este deja aranjat și gata de petrecere. Aceste videoclipuri prind foarte bine la public, iar tu, ca profesionist, îți poți prezenta abilitățile în domeniul în care activezi, într-un mod dinamic și atractiv. Deci, pune în aplicare această metodă de promovare și poți vedea cum programările vin rând pe rând!

2. SPEED UP

O altă modalitate populară de a crea un reel este să înregistrezi întreg procesul de makeup sau de coafat și să-l accelerezi pentru a crea o versiune speed-up. Această metodă este excelentă pentru a arăta cum aplici produsele de machiaj sau cum creezi coafuri, deci așa îți poți arăta profesionalismul și implicarea ta în domeniul beauty. Nu uita să adaugi și muzică de fundal pentru a nu plictisi și pentru a crea un vibe distractiv!

3. TUTORIAL

Dacă vrei să oferi un tutorial de makeup sau de păr, Reels poate fi o cale excelentă de a-l oferi! Poți să împarți tutorialul în segmente scurte și să adaugi text sau imagini explicative pentru a face lucrurile mult mai ușor de înțeles. Poți combina diverse secvente scurte, de 2-3 secunde fiecare și apoi să le unești într-un reel de tip tutorial. Cu siguranță, comunitatea va fi recunoscătoare pentru acest timp de material!

4. INTERACȚIUNE

Reels reprezintă și o metodă de a te conecta cu urmăritorii tăi. Poți să te filmezi întrebându-i diverse lucruri, precum ce tipuri de machiaj vor să mai vadă pe pagina ta sau le poți cere feedback, să împărtășească propria lor experiență cu tine, ca profesionist.

5. BEHIND THE SCENES

Poți ruga pe cineva să te filmeze în timp ce tu machiezi sau coafezi o clientă sau un model, iar apoi să alegi câteva secvențe mai interesante și să le unești într-un reel dinamic, cu animații, tranziții și muzică. Astfel, îți poți obișnui audiența și viitoarele cliente cu modul tău de lucru și cu atmosfera din studio-ul tău.

6. EDUCATIV

Din când în când, poți crea și materiale educaționale, scurte, care să inspire încredere către viitoarele tale cliente. Cu puțină îndemânare, poți adăuga și subtitrări dinamice și animații care să stârnească curiozitatea și interesul utilizatorilor.