Dec 5 • Claudia Cristea

Cum colaborăm cu modelele?

Fiecare hairstilist sau make-up artist la început de drum se confruntă cu provocarea de a-și construi un portofoliu atrăgător de lucrări. Putem spune că acesta reprezintă cartea ta de vizită în industrie, iar potențialele cliențe vor să vadă mai întâi calitatea și stilul tău înainte de a face o programare.

În acest caz, colaborările cu modele devine un lucru esențial, care nu ar trebui neglijat. Însă, aici apare întrebarea firească: ar trebui să le plătim pe acestea sau nu?

Cea mai bună variantă este să lucrezi pe cât de multe modele poți, chiar dacă acestea sunt prietenele tale, fete din zona ta sau modele profesioniste, doar așa îți poți crea o colecție de lucrări diversificate. Atunci când îți alegi modelele, acestea îți oferă nu doar părul sau fața lor, ci și timpul și încrederea lor. Ele își rup din program pentru a te ajuta să exersezi și să devii cea mai bună variantă a ta.

Ideal ar fi să le răsplătești pentru timpul lor și efortul depus. Acest lucru nu înseamnă neapărat o sumă substanțială de bani, mai ales în condițiile unui hairstilist sau make-up artist la început de drum. Poate fi vorba și de o colaborare reciprocă, unde modelul primește fotografii profesionale sau serviciile tale la un preț redus în schimbul participării sale ca model.

Ceea ce poți face este să discuți deschis cu modelele și să stabiliți împreună condițiile colaborării. Unele modele pot fi încântate să colaboreze în schimbul expunerii și a unor poze frumoase, în timp ce altele preferă o recompensă financiară.Esențial este să existe o comunicare clară și să fie stabilite așteptările de la început, pentru a evita posibile neplăceri.

Mai mult decât atât, ar fi incorect ca profesioniștii să ceară plata serviciului modelelor. Este avantajul și beneficiul lor, ceea ce înseamnă că modelele ar trebui răsplătite, într-un fel sau altul.