Cum îngrijim manechinul cu păr natural?

Dacă ai un manechin cu păr natural pe care îl folosești pentru exersarea coafurilor, știi cât de importantă este îngrijirea acestuia. În acest articol, vom prezenta toți pentru a-ți menține manechinul în cea mai bună stare posibilă pentru a te bucura cât mai mult timp de el.

Un manechin încărcat cu produse de styling și cu părul încurcat este un semn clar că este timpul pentru o spălare serioasă. În medie, este recomandat să speli manechinul după maximum două coafuri.

Spălarea păpușii este o etapă importantă pentru menținerea sănătății părului său natural. Iată ce ar trebui să faci pentru a-i oferi manechinului tău o îngrijire ca la carte:

1. Poziționeză mereu manechinul vertical!
Prinde păpușa de un suport într-o poziție verticală dacă folosești o cadă sau un duș sau pur și simplu așeaz-o în chiuvetă, dacă bateria îți permite acest lucru.

2. Pieptănă părul înainte de spălare! Folosește o perie de tip paddle pentru a pieptăna părul înainte de a începe spălarea efectivă. Asigură-te că peria nu se blochează deloc în părul păpușii!

3. Umezește părul păpușii, apoi aplică șampon pe păr, distribuindu-l cu mișcări de zig-zag de sus în jos. Avem nevoie de un șampon care să curețe foarte bine, în profunzime. Evită mișcările circulare, acestea pot încurca părul și să facă mai mult rău, decât bine. În final, clătește bine pentru a îndepărta toată spuma.

4. După șamponare, aplică un balsam hidratant sau o mască pe întregul păr, inclusiv pe rădăcină, deoarece manechinul are același tip de păr de la rădăcină până la vârfuri, spre deosebire de părul nostru. Ca să distribuim bine produsul, luăm o perie paddle și descurcăm ușor părul.

5. Clătim balsamul,
iar apoi pieptănăm păpușa pe spate ușor. În momentul în care am direcționat părul pe spate și îl lăsăm să se usuce în direcția asta, ne va fi mult mai usor sa tragem păpușa la perie apoi.

IMPORTANT! Este necesar să treacă cel puțin 12 ore între spălat și trasul la perie.