Cum să te promovezi pe social media ca make-up artist

Dacă ești la început de drum cu siguranță ai întâmpinat probleme în a te promova , poate nu știi cum să o faci, nu ești sigură pe tine, crezi că lucrările tale nu sunt suficient de bune, sau că oamenii nu te vor urmării.

Am scris acest articol de blog special pentru tine, fiindcă ai nevoie de încredere și de sfaturi în a te promova așa cum îți dorești și pentru a atrage cât mai multe cliente.

Învață să faci poze calitative

Ai nevoie de poze luminate, care să scoată în evidență lucrările tale. Poți lua în considerare fie lumina naturală, fie o lampă ( ex: Godox), te poți folosi și de o blendă pentru a reflecta lumina pe fața modelului tău. 

Contează și telefonul de pe care faci pozele, să fie unul cu o camera bună, și care te ajută să faci setările potrivite pentru a capta o lumina bună.

Pentru asta îți recomandăm să urmărești tutoriale care te vor învăța cum să îți setezi corect telefonul pentru a obține niște fotografii profesionale, Tik Tok, Youtube sau Instagram îți vor fi de ajutor în găsirea unor informații folositoare.

Fii activă pe social media

Activitatea ta pe rețelele de socializare o să fie iubită de algoritm și îți va aduce mai mult urmăriri și like-uri, ceea ce înseamnă expunere pentru noi cliente și noi colaborări.

Postează în fiecare zi pe profilul tău, și pe story, dar și postări, cu munca ta, cu modelele tale. Îți recomandă să realizezi și câteva reel-uri cu modelel tale, care prind foarte bine ( pentru un plus de inspirație consultă articolul nostru de blog despre cele mai interesante moduri de a crea un reel), te poți inspira pentru alte idei și din Tik Tok sau Instagram.

Atunci când mergi la cursuri sau dacă faci orice pentru evoluția ta ca make-up artist, postează, urmăritoarele tale vor vedea și în felul ăsta vor prinde mai multă încredere în tine, iar în felul acesta ai câștigat noi cliente.

Exersează cât mai mult

Fără îndoială, exercițiul chiar este ,,mama” învățăturii. Iar pentru o promovare de calitate, ai nevoie de lucrări de calitate, cursurile de perfecționare sau tutorialele online te vor ajuta doar dacă exersezi suficient. 


O altă idee de promovare în online este să îți expui progresul, compară un machiaj de la începutul carierei tale cu unul care este actual și reprezintă deja o mare evoluție, oamenii îți vor vedea munca și vor înțelege de ce trebuie să te aleag pe tine.

Fii autentică

Autenticitatea este o trăsătură rar întâlnită în zilele noastre, așa că încearcă să îți pui amprenta proprie pe lucrările tale și să fii cât mai autentică, încât oamenii să facă diferența între machiajele tale și ale colegelor tale, crează-ți propria magie și fă-o specială.


Dacă ți-a plăcut acest articol, urmăreste-ne în continuare pentru mai multe informații folositoare.