Cum și de ce trebuie să introduci acidul hialuronic în rutina ta de îngrijire

Un ten hidratat corect este un ten sănătos și tânăr, cu căt înveți să îți asculți tenul cu atât mai mult o să reușești să îl păstrezi într-o formă cât mai frumoasă.

În acest articol de blog o să îți arătăm care sunt beneficiile acidului hialuronic, cum să îl introduci în rutina ta, dar și cănd să îl folosești.

Acidul hialuronic, din punct de vedere chimic, este o moleculă compus din zaharuri, care se găsește în mod normal in țesutul conjunctiv al organismului și în piele. Acesta menține țesutul hidratat și protejează pielea contra ridurilor.

Dermatologii au descoperit că înaintarea în vârstă defavorizează producția de acid hialuronic, iar cercetările arată că de la 26 de ani producția acestei substanțe scade cu 60% din țesutut.

Beneficii:

Beneficiul suprem al acestui produs este că ne ferește de riduri, cu cât este folosit mai din timp cu atât mai bine.

Hidratarea tenului cu acid hialuronic costituie un alt beneficiu al acestui produs.

Stimulează generarea de celule noi la nivelul pielii. Datorită moleculei sale are capacitatea de a reține apa la nivelul țestului iar în acest fel păstrează hidratarea și umple viitoare riduri împiedicând apariția lor precoce.

Cum și cănd să introduci acidul hialuronic în rutina de îngrijire:

Studiile arată că vârsta potrivită pentru folosirea acidului hialuronic începe de la 26 de ani, atunci când nivelul acestei substanțe începe să scadă din țesutul pielii.


Pentru a introduce corect în rutina ta acidul hialuronic trebuie să urmezi câțiva pași simpli pentru a te bucura de beneficiile acestui produs.
Recomandarea noastră este să foloșești un ser cu acid hialuronic pentru a avea parte din plin de această substanță minune.

Urmează acești pași pentru o aplicare corectă:

1. Demachiază fața bine
Acesta este un pas opțional care este necesar doar dacă ai machiaj pe ten, altfel poți sări acest pas.

2. Tonifiere
Folosirea unui toner fără alcool te va ajuta să cureți tenul în profunzime.

3. Aplicarea serului cu acid hialuronic
Pentru o aplicare corectă este extrem de important să umezești fața, în prealabil, cu o apă termală, iar apoi pe tenul umed să aplici serul cu acid hialuronic.
Atenție! Dacă nu vei aplica în acest fel serul, tenul tău o să obțină opusul beneficilor serului, deci se va deshidrata foarte tare.

4. Aplică o cremă hidratantă
Aplică o cremă hidratantă, de preferat să o aplici cu miscări ascendente pentru un lifting al feței.
Nu uita de protecția solară pe care o poți aplica după cremă.

Pro Tip
: În cazul în care simți că nu ai neaparat nevoie de un ser cu acid hialuronic, dar totuși vrei să folosești ceva cu care să împiedici imbâtrâirea tenului, poți folosi o cremă cu acid hialuronic. Chiar dacă nu are aceași concentrație precum serul, acesta tot va acționa pe ten în limita concentrației disponibile în cremă, așadar în funcție de acest aspect vei decide dacă este cea ce îți dorești.

Recomandarea noastră:
1. Tehe: Concentrat Acid Hialuronic

2. RNW: Ser acid hialuronic

3. Vichy: Gel-booster zilnic cu acid hialuronic Mineral 89

Dacă îți este de folos acest articol împărtășește-l și cu clintele tale, pentru ca următoarea programare să le găsească cu un ten perfect hidratat și ușor de lucrat, iar pe noi ne poți urmări pentru mai multe informații de calitate.