De ce este important să ceri avans?

În domeniul hairstylingului, cererea unui avans poate părea un pas intimidant sau un moment mai puțin plăcut. Cu toate acestea, avansul reprezintă o mișcare perfectă care îți poate proteja munca și totodată, acesta poate construi un sentiment de încredere reciprocă între tine și cliente. Mai jos, vom vedea de ce ar trebui să ceri un avans și cum poate acesta să contribuie la succesul tău.

Un scenariu clasic în industria frumuseții este acela în care o clientă se programează pentru serviciile tale, dar uită să plătească avansul. Apoi, se lasă atrasă de alt salon sau stilist și se programează acolo, lăsându-te într-o situație dificilă. Poate ai mai primit solicitări pentru același interval de timp și ți-ai rezervat locul pentru clientul care nu a plătit avansul. Rezultatul? Pierzi atât banii, cât și clienta.

Pe de altă parte, cererea unui avans nu înseamnă doar protejarea muncii tale, ci și construirea încrederii cu clientele tale. Clientele care plătesc un avans tind să aibă mai multă încredere în serviciile tale și în profesionalismul tău. Imaginează-ți o mireasă care s-a programat pentru cea mai importantă zi din viața ei. Prin cererea unui avans, ea știe, astfel, că nu va rămâne fără coafură în ziua cea mare.

Desigur, există și cazuri neprevăzute și de forță majoră, cum a fost pandemia. În astfel de momente, flexibilitatea este cheia. Dacă situația o cere, poți alege să returnezi avansul sau să reprogramezi serviciul pentru un alt moment. Astfel, arăți clienților că ești un profesionist și că îți pasă de nevoile lor.

Tratează-ți afacerea cu respect! La fel cum un restaurant sau o formație își valorează serviciile, și tu trebuie să-ți prețuiești munca și pasiunea. Pentru că meriți!