Importanța pregătirii tenului în machiaj


Dacă îți dorești și tu să ai o aplicare a fondului de ten, perfectă și uniformă, fără pete, iată de ce este important să pregătești tenul înainte de aplicare oricărui produs de machiaj.

Cu siguranță ai cliente care nu au o rutină de îngrijire prea riguroasă și tind să vină la programare cu un ten foarte uscat, descuamat sau cu diferite probleme. 
Acest articol de blog te învață cât de importantă este pregătirea tenului în machiaj și cum să pregătești corect tenul clientelor tale.

Indentifică tipul de ten

În acest fel o să îți fie ușor să îi oferi clientei tale îngrijirea de care are nevoie, și vei reuși să îți pregătești perfect tenul pentru machiaj.
Dacă clienta ta are un ten uscat, care se descuamează, poți folosi după tonifiere, un exfoliant, care să te ajute să îndepărtezi celulele moarte de pe tenul clientei tale. 

Apoi poți continua cu o cremă hidratantă, iar dacă simți nevoia de mai multă hidratare îți recomandăm să folosești o mască, fie una de tip șervețel fie cremă.

Pro Tip: Ai putea folosi și un ser hidratant pe bază de acid hialuronic sau cu retinol înainte de aplicarea cremei.

Dacă întâmpini un ten gras, acneic, îți recomandăm să nu îl agresezi prea mult, asta înseamnă că produsele de îngrijire nu vor avea deloc alcool, iar în ce privește o exfoliere a tenului, este absolut exclusă.

Produsele folosite pe acest tip de ten trebuie să fie blânde, și crema pe care o vei folosi să aibă o textură ușoară, îți recomandăm produsele Coreene deoarece sunt bazate pe ingrediente naturale, nu vor agresa tenul.

Dacă urmezi acești pași, poți aplica fondul de ten fără probleme, și chiar fără să folosești un primer. Rutina de îngrijire pe care o vei face, trebuie să fie perfectă pentru a îndeplini o bază perfectă de machiaj din prima, fără a încărca tenul cu multe produse.

Pro Tip: Pentru tenul acneic poți aplica punctual pe coșuri sau zonele roșii puțin concealer cu o acoperire mare.

Dacă ți-a plăcut acest articol, pune-l în practică și realizează cele mai fresh machiaje cu un ten perfect.