Rutina de îngrijire a tenului gras iarna

-Tips and tricks-

Pentru că iarna este tot mai aproape ți-am pregătit acest articol pentru ați arăta cum să ai grijă mai bine de tenul tău, dacă este unul gras, dar și cum să îți ții clientele atente pe profilul tău de social media prin postarea sfaturilor pe care le vei găsi chiar aici.

Pregătește-ți clientele pentru programarea de revelion sau Crăciun. Propune-le o rutină de îngrijire a tenului gras pentru sezonul rece astfel încât să îți fie mai ușor să realizezi machiajul lor de sărbători pe un ten hidratat și luminos.

Pentru început trebuie să reții cei mai importanți pași:

1. Demachiere
2. Tonifiere
3. Hidratare

O să vă arăt cum adaptăm acești pași tenului gras.

Tenul gras

Modul prin care se indentifică acest tip de ten este: exces de sebum în zona T, porii dilatați, discromii, coșuri, puncte negre.

Tenul gras o să fie cel mai afectat în această perioadă, acest lucru se întâmplă din cauza nivelului scăzut de temperatură în contact cu nivelul ridicat de umiditate, așadar o să ai nevoie de o rutină mai delicată în cazul în care tenul tău este unul gras.

Aceste condiții de mediu determină o creștere a numărului de celule moarte.

Având multe celule moarte, este mai ușor ca porii să se înfunde. Acesta este momentul în care apar punctele negre și coșurile pe față. În concluzie, îngrijirea tenului gras iarna este crucială.

Ți-am pregștit câțiva pași de urmat în perioada friguroasă dacă ai un ten gras:

1. Demachiere

Demachierea este cel mai important pas, în acest fel o sa cureți impuritățiile acumulate pe întreaga zi dar și de peste noapte. Încearcă să folosești un demachiant care nu conține alcool, deoarece va fi prea dur pentru tenul tău.

Tips and tricks: Folosește o singura discheta pentru fiecare parte a feței, în acest fel o să eviți să transmiți microbi de pe o parte pe alta a tenului.

2. Curățare dublă sau tonifiere

Aici îți recomand să folosești un gel de curățare care să conțină acizi AHA (alfa hydroxy acid) , care au rolul de a exfolia ușor tenul prin compușii săi chimici, de asemenea dacă dorești poți folosi și un toner care conține acești acizi.

3. Hidratare

Îți recomand să folosești o cremă care să nu conțină alcool, dar care să conțină acid salicilic sau acid hialuronic pentru redarea luminozității tenului.

Tips and tricks: Poți opta și pentru un ser care să conțină acești acizi, în cazul în care optezi pentru un ser cu acid hialuronic, asigură-te că umezești tenul în prealabil cu o apă termală.

Tips and tricks pentru orice tip de ten: 

-Hidratarea din interior o să se vadă și în exterior, așa că nu uita să bei apă.

-Nu uita să folosești protecție solară pe perioada iernii.

Dacă ți-a plăcut acest articol urmărește-ne pentru următoarea parte în care o să abordăm tenul uscat și rutina acestuia în perioada rece.