Rutina de îngrijire a tenului uscat
 în sezonul rece

Rutina de îngrijire a tenului uscat în sezonul rece, potrivită pentru tine și pentru clientele tale. 

Distribuie acest articol clientelor tale și arată-le cum să își hidrateze tenul în această perioadă, dar și cum să se pregătească pentru programarea de sărbători.

Trebuie să reținem că o cremă de vară, nu va fi bună și iarna, acest lucru îl putem observa doar citind ingredientele acestor produse. 
De obicei, cremele potrivite vara sunt pe bază de apă, iar cele care sunt potrivite iarna au o bază mult mai uleioasă, astfel textura este mai groasă și hidratează mai bine pielea.

Tenul uscat se definește ca fiind unul aspru, deshidratat, fragil, aspect mat, și cu lini fine de expresie. Glandele sebacee ale acestui tip de ten nu produc suficient sebum, spre deosebire de tenul gras, iar din acest motiv, tenul uscat este predispus degradării și îmbătrânirii precocee.

Cauze pentru care tenul se va usca mai tare pe perioada rece:

- Frigul din exterior în contact cu căldura din interior
- Dușurile fierbinți
- Săpunuri și detergenți duri care usucă pielea

Cum să prevenim uscarea excesivă în sezonul rece a acestui tip de ten:

1. Demachierea

Recomandăm folosirea unui demchiant pe bază de uleiuri, care îți va hidrata tenul, eliminand foarte bine și impuritățiile. 
PRO TIP
: Evită alcoolul din produsele tale cosmetice, pe cât posibil!

2. Curățarea dublă sau tonifierea

Poți să folosești la alegere fie un gel, fie un toner. Produsele care se vor plia cel mai bine pe tenul tău sunt cele care conțin ceramide și acid hialuronic, acești compuși chimici sunt unii dintre cei mai hidratanți.
PRO TIP
: Nu folosi scrub-uri dure. optează pentru texturi cât mai lejere și fluide.

3. Hidratare

Pe perioada iernii îți recomandăm să apelezi chiar și la o cremă anti-aging care să conțină acid hialuronic și/sau ceramide. 
Nu trebuie să fie aplicată neaparat pe un ten matur pentru a putea folosi acest tip de cremă. Cremele anti-aging sunt mai hidratante și redau elasticitatea tenului, care, cu vărsta se pierde. Așa că pentru un ten uscat, acest truc va fi perfect în anotimpul rece.
PRO TIP: înaintea aplicării cremei, aplică un ser cu acid hialuronic pe tenul umezit în prealabil cu apă termală, acest lucru o să îți dea un plus de hidratare.

BONUS!

Tips and Tricks, care vor face aplicarea machiajului să arate mult mai bine:

-Aplică o cremă pentru conturul ochilor, având tenul uscat cu siguranță această zonă are nevoie de un plus de hidratare.
- Pentru buze, folosește un scrub pe bază de zahăr și apoi aplică un balsam de buze hidratant.
- Nu uita de cel mai important pas: protecția solară! Mai ales iarna, când soarele se reflectă în zăpadă și poate să fie chiar mai periculos decât soarele de vară.

Dacă ți-a plăcut acest articol urmărește-ne pentru mai multe sfaturi utile!