Tipuri de breton și importanța lor

Bretonul reprezintă una dintre cele mai importante componente dintr-o coafură, acesta poate schimba radical aspectul și fizionomia clientei. Însă, pentru a avea rezultatele dorite, este esențial să înțelegem tipurile de breton și să avem în vedere reperele și proporțiile feței. În acest mini-ghid, vom afla care sunt cele trei tipuri de breton și care sunt detaliile care fac diferența între ele.

1. Bretonul pe o parte, asamblat în coc sau coadă sus

Bretonul pe o parte are punctul cel mai înalt situat exact în centrul feței. Trebuie să avem grijă la unghiul de 90 de grade, asigurându-ne că bretonul se ridică gradual de la o arcadă a sprâncenei, atinge punctul maxim și apoi coboară pe cealaltă arcadă. Aceste repere sunt foarte importante în coafor, pentru că dacă înălțăm bretonul pe una dintre arcade, acesta poate părea căzut, iar nimeni nu își dorește un breton cu aspect inegal!

2. Bretonul pe spate

Când optăm pentru un breton îndreptat spre spate, trebuie să avem în vedere aspecte precum unghiul de 90 de grade față de scalp și încadrarea între cele două arcade ale sprâncenelor. Bretonul trebuie să se împlinească armonios cu lateralele capului și să atingă o înălțime potrivită, între 3-5 cm, în funcție de fizionomie.

3. Bretonul pentru bucle și valuri

Când avem părul despletit și dorim să adăugăm volum bretonului, trebuie să ținem cont să alegem o sectiune cat mai ingusta, pentru a nu avea o mare cantitate de par in ochi. Această alegere este ideală pentru cei care apreciază buclele și valurile!

Înțelegerea tipurilor de breton și respectarea reperelelor anatomice ale feței sunt esențiale pentru a crea coafuri cu care clientele să se simtă frumoase în pielea lor. Fie că alegem pentru un breton pe o parte, unul pe spate sau pentru bucle și valuri, fiecare opțiune aduce un plus de eleganță coafurii și o completează într-un mod delicat și armonios.

Demonstrațiile și mai multe explicații despre aranjarea bretonului se găsesc pe grupul membrilor The Beauty Education, acces oferit de abonamentele ADVANCED și EXPERT.